Steven Slate Virtual Console Collection

Vi har haft den stora äran att vara Betatestaste till denna sjukt coola produkt nu senaste 3 månaderna.

Det är alltså Steven Slate som är legend inom proaudio/mixning. Han har gjort trummsamplingar tidigare som används av typ Nickelback och massa.  Även designat hyllad hårdvara som använts av dom största.
Men sen har han tillsammans med en fransk programmerare tagit fram en plug-in som i stort sett kommer vända upp och ner på hela industrin tror jag.
Det dom har gjort är att mätt varenda komponent på en kanalimpa på dom fem största mixerborden. Neve, API, SSL, Trident och Manley’s rör-rack mixrar.  Sen har dom jobbat med den i snart två år för att få allt perfekt.
Det man gör är att man alltså slänger på den på varje kanal, väljer vilken emulering man vill ha, så låter det sen som du hade kört alla kanaler genom detta bord (med EQ bypassad).   Och det går även att puscha pluggen, dvs kräma på gain, dom har emulerat hela gainstrukturen hos dessa bord, vilket gör det extra intressant då det är då saker börja hända i ett analogt bord.
Den är otroligt exakt och jag kan gå i god för att den gör ”nånting” med mixen.  Den kommer släppas inom några månader tror jag.
Dina mixar kommer inte låta magiskt bara för du mosar på den här på varje kanal, det är fortfarande din talang som mixare och dina öron som gör magin. Men det rundar av en del och tillför en del i låga mid-registret som iaf jag tycker saknar i många ITB mixar (in the box). Och har man som jag, jobbat mycket med mixerbord, så är det underbar att kunna puscha vissa kanaler och få den där sköna harmoniska disten och övertonerna.
Här kan ni höra själva.
Först har ni en vanlig ITB-mix. Dvs helt i datorn, UTAN denna plug-in nånstans.
www.slatedigital.com/consoles/SlateVCC_ITB.wav
Sen har ni fyra stycken mixar, där två är körda igenom ett SSL4000 bord, alltså ALLA kanaler, inte bara en stereofil. Och två som är körda igenom Slate VCC med SSL4000 emuleringen på varje kanal.
www.slatedigital.com/consoles/SlateVCC_A.wav
www.slatedigital.com/consoles/SlateVCC_B.wav
www.slatedigital.com/consoles/SlateVCC_C.wav
www.slatedigital.com/consoles/SlateVCC_D.wav
Vilka är pluggen och vilka är mixerbordet ?
Framför allt, vilken låter bäst?
Är skillnaden så stor så det är värt att lägga ett par miljoner på ett mixerbord?
Bevisar detta att det är i mixaren talangen sitter och inte i utrustningen?  Jag tycker det.
Svara gärna med kommentar vilka du tror är Mixerbord eller Plug-in.  Åsikter om mix och låt lämnar vi utanför. Detta är ett renet vetenskapligt test.
Såhär ser den ut!

2 svar på “Steven Slate Virtual Console Collection”

  1. Sitter bara med laptopen nu, men riktigt svårt att höra. Jag antar att denna karl är en högt kunnig mixare. Vilket gör det hela intressant.
    Den här VST’n är nånting som jag måste testa när det kommer en demo eller liknande.
    //David

  2. Jag kan tycka att B har lite lite mer punch i mid’en. Annars är det svårt att höra. Jag lyssnar i hörlurar nu. Kanske är lättare att höra om man sitter i ett behandlat rum med bra högtalare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *