H.E.A.T i studion …

Idag och tre dagar framåt är H.E.A.T i studion och spelar in lite förproddar på låtar.  Jag behandlar det hela som album/singelinspelning precis som vilken gång som helst.
Hela förmiddagen så stämde jag trummor. Detta gjorde jag även igår, då jag gärna vill ha det perfekt. Bara sejarmattan sitter lite fel så blir det ett helt annorlunda sound.  När jag bestämt mig för vilken ton trumman ska ha så använder jag mig av Tama TW100 för finetuning.
Jag har mina knep för att få trummorna att låta kanon. Jobbar mkt efter toner. Behandlar virvel på ett sätt, pukor på ett annat, och slutligen kagge på ett tredje.  Baserar på generé och trummis.

Trumsetet är studion Premier Genista kitt. Nya Evans HD skinn på, Evans Reso på undersidan av pukorna. Evans EQ på kaggen etc. Jag försöker byta skinn till varje viktig session.

Kaggen körde jag en liten skön setup med en Beta52 i kaggen och en Röde NT2A med 10db PAD. Hemligheten är ju hur du sätter micken i kaggen, hur långt ifrån klubban, hur många graders vinkling osv.  Fick till ett kanonljud idag.

Annars så köre jag en ganska standard setup då det var rockinspelning.  12 mickar totalt. In i API preamps. EQ’ade  och körde dynamik med SSL pluggarna. Gate’ade pukor, virvel etc med samma kanallimpa.

Sen var det dags för bas. Jimmy hade med sig sin underbara Hellborg rigg som låter GRYMT. Den mickade jag upp med ett par mickar, on axis på en 2×12 och 1×15 låda.

Själva top’en hade vi i kontrollrummet så vi slapp sitta och ratta i inspelningsrummet. Top’en har ju en EQ framtagen av Neve, så den är underbar, man kan kräma på 12db utan att det låter jobbigt på något sätt.

Givetvis dubbade vi basen med diverse synthar och andra ljud. Our little secret.  😉
Hela bandet spelade samtidigt när vi trackade trummorna för att få nån form av performance och känsla i det hela.

Imorn fortsätter vi med gitarrtracking …    to be continued.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *