Inspelning, Scarpoint

Idag var det dags för metalbandet Scarpoint att träda in i studion.   Det här är tunga, otroligt tekniska grabbar.

Idag var det dags för trummor.  Först av allt kom Urban Näsvall hit och stämde trummorna, för er som inte vet vem han är så kan jag säga att han är en av Sveriges bästa trummtekniker. Varit med på Toontracks Superior Drummer bl.a, och rattar ljud till ungefär alla.   Han och hans assistent bytte skinn och stämde mitt kit på 15 minuter. Och det lät BÄTTRE än det nånsin har gjort, ni kommer förstå när ni hör resultatet. Det är så jag tappade hakan, men det är skillnad på talang och erfarenhet, har man båda så blir det bra…
 


Några utav mickarna jag körde …   AKG D112, AKG 414XLII, Subkick, Line Audio CM4. SM57, Beta56, KM84or etc etc …
Dom körde jag in i en delikat blandning av preamps.

Några API såklart, virveln åkte in i Chandler EMI Abbey Road Edition, mer in your face finns bara i Neve, vilket jag inte använder till trummor allt för ofta. Överhäng i Focusrite 215, ett par vintage enheter som låter sjukt bra, använde mig av eq’n på den preampen, boostade typ 4db vid 15k, rätt sweet kan jag lova.  Körde riden in i UAD610, boostade runt 10k med den inbyggda rör eq’n, lät oxå som en dröm.
Trummorna tog ca 2h att spela in. Låter hur bra som helst.
 
imorn blir det bas!
 
Häng med då!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *