Det gäller att se bra ut!

Svårt att putsa fönster

Något av det absolut tråkigaste som finns är ju att håla sina fönster snygga, rena och fräscha. Att putsa fönster är både långtråkigt och till viss del ganska svårt. Har man inte rätt grejer så blir det ränder eller fläckar. Så det kräver en fönsterputsare som kan sina saker.

Var kan man putsa?

Därför vill jag tipsa om en kompis till mig som bland annat utför fönsterputs i Bromma. Han är också verksam i övriga Stockholm. Så det finns inget hinder för att boka honom även om du bor i mina gamla trakter Upplands Väsby.
Han utför även fönsterputs i Sundbyberg där bostadsutvecklingen fullkomligt exploderat den senaste tiden.

Han har även putsat på vårt landställe på Muskö med exemplariskt resultat, vilket gör att vi kan se bra ut när vi kommer dit.
ME Fönsterputs har som slogan att de “Får dig att se bra ut”, vilket är en helt magisk slogan då den är bra i två olika bemärkelser. Man vill ju se bra ut när man får besök. Alltså att det är fint och rent och städat. Och sen vill man ju se bra ut så man kan titta på alla fåglar och människor som går förbi utanför fönstret.

Här är en bild från när han putsade hos oss på Muskö.

fönsterputs muskö

Hur går det till?

När fönsterputsaren kommer hem till oss brukar han alltid börja med att fylla på vatten i sin lilla hink och tillsätta ett miljövänligt medel. Tidigare använde han vanligt diskmedel, typ YES, men det har tydligen tappat sin miljömärkning och torkar ut händerna på tok för mycket med anledning av att det är så effektivt mot fett. Därför har han nu bytt till fönstersåpa med miljömärkning.

Sen tar han sin lurviga blötläggare och bevattnar själva lurven som sedan appliceras på fönsterrutan för att göra denna ren.
För att sedan ta bort vattnet och fönstermedlet använder han en skrapa från Ettore. Det är riktigt proffsmaterial som vi vanliga människor inte har hemma.

Jag själv har en skrapa från IKEA som kostade 10 kr. Då blir det inte alls bra. Det funkar i badrummet eller så för att ta bort vatten från duschväggen eller kaklet, men absolut inte för att putsa fönster.

Slutligen torkar han av vatten och smuts från kanterna av fönstret. På så sätt blir det ett klockrent resultat. Se bilden nedan.

fönsterputs bromma

Den bilden är från vår lägenhet på Gärdet där han så klart också är verksam.

När alla fönster är rena och man ser bra ut går han igenom alla fönster igen. Detta för att se att det inte lämnats några ränder eller annat som man missade under själva putsningen.
Han tömmer sen sin hink för att kunna åka till nästa hushåll som behöver få sina fönster putsade.

Fakturan kommer snyggt och prydligt på mailen. Och RUT-avdraget sköter fönsterputsfirman helt själv så det slipper man tänka på. Otroligt smidigt!

VI rekommenderar verkligen att man inte putsar själv utan anlitar Fönsterputs Bromma. Det blir enkelt, rent, smidigt och framför allt är de väldigt trevliga.

Detta är årets tips!

DELA DET HÄR INLÄGGET