En paus i dagen

Ibland behöver man bara ta det lugnt och ta en paus från allt. Då är det viktigt att få i sig mat eftersom mat är något som är supergott och ger bra med energi för kroppen. Speciellt om man gillar mat som är bra för kroppen.
När jag vill äta något på Lidingö brukar jag åka till min favoritö i Stockholm. Nämligen Lidingö. Där finns en restaurang som har blivit min favorit. Det finns allt från svensk kyckling till libanesiska kulinariska rätter. Och jag älskar verkligen allt där!

Där finns, förutom min favoritrestaurang, en massa annat man kan göra. Det finns ett superhärligt bageri där man kan fika eller smaska på något annat gott. Jag brukar alltid beställa en kanelbulle, morotskaka eller kärleksmums när jag är där.

Efter jag har ätit brukar jag ibland åka till Lidingö Museum. Där finns massa historia om ön och bilder från hur det såg ut för flera hundra år sedan. De har en restaurang där också men den brukar jag inte äta på för det finns inte lika bra mat där som på Restaurang Lidingö.

För att fördriva tiden på Lidingö kan man också besöka alla fina hamnar på ön då en ö oftast är omsluten av vatten. Jag gillar båtar men har tyvärr ingen själv. Vet inte om jag vill ha en motorbåt eller en båt med segel. Vissa säger att motorbåt är enklast och bäst men då blir det också väldigt dyrt. Segelbåt är mycket billigare men det går ju inte lika fort att åka då heller. Och man vill ju faktiskt knappt nudda vid vattenytan när man tar sig fram.
Just på Lidingö finns det faktiskt ganska mycket båtar och fram för allt väldigt stora båtar då Lidingö är känt för att vara ett ekonomiskt starkt näste.

Jag hoppas att jag en dag kan flytta till den här fantastiska ön och jag kan äta på min favoritrestaurang varje dag och besöka muséet varje dag och fika på mitt favoritcafé varje dag.

En vacker dag hoppas jag också att jag har en superstor båt som jag och min familj kan åka iväg med till någon annan ö. Min dröm är att ö-luffa genom hela stockholms skärgård. Allt från Sandhamn till Björnö. Vem vet, jag kanske hittar en ny favoritrestaurang när man kommer till en ö man aldrig varit på.
Jag skulle också tänka mig att ö-luffa med vänner men då gäller ju också att de vill följa med och det är inte alla som gillar att åka båt eftersom det kan vara lite guppigt och många blir då åksjuka och vill kliva av. Då kan man ju hamna på en ö man inte riktigt tänkt sig.

Min favoritdel på Lidingö är den delen längst till höger. Där finns mest natur och finaste vägar att strosa omkring på. Det är blandad terräng när man går omkring där så man kan helt plötsligt gå från asfalt till en härlig mjuk mossig stig i någon skogsdunge. Men det bästa med en ö är att om man bara går rakt fram hela tiden så kommer man förr eller senare till vatten. Eller till en bro om ön är ansluten på så vis. Det finns ju så klart olika lösningar för hur en ö ska vara ansluten till fastlandet. Ibland kan det vara genom en bro som sträcker sig från fastlandet till ön eller så kan det till exempel vara så att man måste ta en taxibåt eller färja över, som till Gotland till exempel medan Öland har en bro. Den heter Ölandsbron, inte helt otippat.

Nej, nu har jag fått skriva av mig lite om min kärlek till öar, mat och museum. Det finns mycket annat jag gillar också men just Lidingö, restaurangen där och det där fantastiska museet på härliga hembygdsgården är verkligen oslagbart när det kommer till kvalitet på livet. Ingen annat slår det. Tack för idag!

 

DELA DET HÄR INLÄGGET