När din hund behöver lite lyx

Inledning

Jag och Celina har ju vår lilla hund Martin som ni säkert känner till. Han är en Jack Russell som vi skaffade för 7 år sen, eller snart 7.5 faktiskt. Helvete vad tiden går fort kom jag att tänka på. Dvs att det var alltså typ nästan åtta år sen vi va i kroatien. Vi hämtade nämligen Martin ganska direkt efter vi kom hem där, fortfarande en topplocation tycker jag semestermässigt.

Här är lite info om vad jag tycker är typ världens bästa ras, jack russell.

Man ska inte förväxla rasen Jack Russell med med Parson Russell Terrier. Jack Russeln är en kortare variant med lite mustigare ben. Termen “Jack Russell”, förväxlar väldigt många med andra små vita hundar också, vilket man inte ska. Jack Russell är en ganska ordentlig hundtyp, med ett omfång av typ av 25-38 cm. Varje ras har olika fysiska proportioner i enlighet med deras rasklubbar där dom kommer ifrån..

Bästa rasen

Jack Russells är en riktigt ordentligt energisk ras som är galet beroende av en hög nivå av motion och stimulans, och är faktiskt en av dom mer friskare hundraserna som finns. Rasen har gått igenom flera förändringar genom åren, vilket motsvarar olika användnings- och avelsstandarder som fastställts av kennelklubbar. För mig personligen så är det den enda tänkbara rasen, smart, kräver att jag engagerar mig, det går inte att ha en JRT och sen tro att den ska ligga hemma själv hela dagarna och ruttna. Det funkar inte, det är även en av dom 5 mest aggressiva raserna som finns i världen. Av dokumenterade attacker i världen så ligger den på tredjeplats, efter kamphundar som också är terriers.

Martin är med oss hela tiden på jobbet, och har varit sen han kom till oss när han bara var ett par månader gammal. Det funkar väldigt bra. Vi går fram och tebax till jobbet samt en promenad på lunchen. När han är med mig så är han med i alla sessions vi har med musiken, och alla möten jag har med webben osv. Och samma sak när han är hos Celina Rydén.

Vart ska man ha dom?

Vi har länge funderat på om vi ska testa något hunddagis i Stockholm men det känns liksom inte rätt, det funkar så bra med att han är med oss på jobbet, och det tillför faktiskt massa med härlig energi. Sen i och med att vi bor på Gärdet så är det ju underbara grönområden och bara brevid min lokal här så finns det en stor park där han har flera av sina kompisar. Tessinparken. Så jäkla fint så man har lust att sparka sönder halva gärdet typ.

En till hund

Vi kommer nog absolut att skaffa en till hund så fort dom bästa kennlarna har några tillgängliga så att säga. Vi skulle vilja hitta nån på limelight som är en av dom bästa kennlarna för just jack russells. Alla man ser därifrån är typ sjukt fina. Så det vore kul, vi hoppas på i sommar kanske om allting funkar som vi tänker. Det är ju en stor omställning att ha en valp också, typ sjukt jobbigt. Man kan nog inte jämföra det med att ha barn på något sätt, men det är rätt mkt påfrestning att ha ett “vilt” djur hemma som bara vill bita på allt, samt gå på toa i soffan typ. Man måste gå ut typ var tredje timme, dygnet runt i flera månader, samt gå på dyra valpkurser m.m. Men i slutändan är det ju självklart lätt värt det då dom är så himla fina kompisar. Jag känner mig helt tom när Martin inte är med på jobbet.

Ifall ni undrar nånting över att skaffa en Jack Russell så hör gärna av er till mig via kommentarerna här under så kommer jag svara så fort jag orkar, vilket kan variera ifrån typ några minuter till flera veckor beroende på hur distanserad jag är till mig själv just då.

 

Må väl!

 

//Chris

DELA DET HÄR INLÄGGET