När du behöver träning i harmoni

Yoga är balsam för själen

För mig finns det inget bättre än att gå på till en riktigt mysigt yoga studio. Jag har sedan många år varit stamkund på Yoga Studio Stockholm och jag lämnar alltid med harmoni i kroppen.
Sedan länge har jag haft problem med ovighet och stel rygg, och tack vare mina yogapass har detta blivit otroligt mycket bättre.

Förut kunde jag inte ens nå mina knän när jag böjde mig ner men nu kan jag göra både solhälsning och stå på alla fyra utan problem.
Jag har spenderat otroligt mycket tid i yogastudion den senaste tiden och förutom att det är ett bra träningspass så känner jag mig mycket lugnare i kroppen.

Materialet är av stor betydelse

Det är otroligt viktigt att man har en bra matta och sköna kläder när man yogar. Jag använder en sån här från Casall.

min yoga matta i studion i stockholm

Sen ska man inte ha strumpor på sig för då glider strumporna bara av mattan, och det är inte alls bra när man försöker hitta sitt inre chi.
När det kommer till klädvalet brukar jag ha en vanlig svart t-tröja och ett par riktigt tajta träningsbyxor. Man känner sin kropp bättre om man har rätt kläder på sig.

Lokalen är väldigt viktig

För mig är det väldigt viktigt att studion eller lokalen känns trivsam och i harmoni. På så sätt kan jag lättare slappna av och hitta mig själv.
Jag har provat otroligt många olika studior genom åren men har nu äntligen hittat den bästa. Yoga Studio Stockholm erbjuder alla former av yogapass. Allt från Ashtang till Hatha. Det finns även något som heter bastuyoga men det blir för varmt för mig eftersom jag inte gillar att svettas.

Jag gillar yoga där man inte behöver anstränga sig så mycket, alltså att gör enkla långsamma övningar som bara gör att man finner ro.

Målet med min yoga

Jag har som dröm och mål i livet att bli bäst i världen på Yoga. Min förhoppning är att Yoga en dag ska bli en gren i OS så att jag kan tävla där.
Jag vill verkligen möta mig mot eliten i yogavärlden. Och för att komma dit tänker jag inte tumma på något när det kommer till min yogaträning.
Tillsammans med min yogalärare, som utbildat sig i Japan under många år, har vi satt ett bra schema för hur jag ska nå mina mål. Här är en bild på henne.

min lärare gör yogaposition i studion i stockholm

Framtiden får visa hur långt jag kan ta mig inom detta. Jag kollar hela tiden på olika klipp och bilder på hur man gör de mest avancerade positionerna och känner direkt att det inte finns något jag inte klarar av, och det är en superskön känsla.

Jag brukar alltid kolla här efter de senaste positionerna.

Så fort jag har lärt mig en position vill jag bara börja träna på nästa tills det sitter till hundra procent. Jag lämnar ingen position utan att kunna den helt utantill.
Nu måste jag springa iväg på nästa yogapass. Jag brukar köra ungefär 4-5 pass om dagen. No pain no gain!

DELA DET HÄR INLÄGGET