Riktigt bra elektriker

Det finns inget bättre än en riktigt bra knegare. Eller hantverkare som man säger.
Jag älskar när en knegare pratar med sin slang.
Här om dagen hade jag en elektriker Bromma hemma och skulle stuva om lite uttag här och var i lägenheten. De presenterade sig som Jompa och Kriffe och hade varit elektriker i 15 år. De älskade sina jobb och tyckte att livet som elektriker var det bästa som fanns.
De sa att det bästa som fanns var att komma hem till folk och surra lite.

Inget var tydligen bättre än att få sig en kopp riktigt kolsvart kaffe och börja jobbet med att sätta sig med någon att prata med. Köra lite schysst “slangtugg” som det heter.

Eftersom jag har separerat ljudsystemet hemma från övriga strömkällor ville jag att de skulle se över det åt mig så att allt fungerar som det ska. Jag har ju en 42 tums subwoofer hemma på 14500 W som behöver lite extra kräm.

Sen kikade de också så att kaffebryggaren fick ren ström också och inte fick i sig några strömspikar. Det kan ju vara så när huset är lite äldre eller om det varit någon slarv-Pelle där tidigare. Och man måste ju fixa så att kaffet är på sin bästa spets. Jag kör med en sån här kaffebryggare, den är bäst.

Men allt såg bra ut och kaffet smakar himmelskt som vanligt. Det är ju bra om kaffet kommer upp i rätt temperatur, därav undersökningen.

Grabbarna från Bromma Elektriker var duktiga på sitt jobb. De hade med sig rätt verktyg och material för att kunna göra jobben jag önskade.
De flyttade runt lite uttag så jag har 12 uttag vid TVn nu istället. Man har ju så många elektronik prylar nu för tiden så det kräver sin lilla ström.

Sen fixade de också så att Celinas alla hårtorkar har ett eget uttag i badrummet. Hon har ju flera hårtorkar vilket inte är så konstigt. Hon har 70 stycken av olika modeller och färger. Det ska tydligen ha något med vädret att göra. Alltså vilken modell och färg på hårtork man använder för att det ska ge bäst resultat för just den dagen. Har aldrig riktigt förstått men det verkar korrekt.
Och så har jag fått lära mig att man använder hårtorker i cirkulära rörelser, motsols. Annars lossnar alla hår på huvudet. Låter konstigt men det stämmer.

Så här såg det ut när de installerat en av hårtorkarna. Den är lite större än de flesta andra men det ska tydligen vara bra på tisdagar när det är mulet till halvklart och ca 12-15 plusgrader.

När grabbarna från elfirman var klara avslutade de med en kopp kaffe så klart och berättade att fakturan så klart kommer på mailen, vilket känns skönt och säkert för mig. Och att allt fungerade som det skulle. De testkörde all elektronik hemma och alla hårtorkar. Det tog 3 timmar att göra det men det är värt att lägga lite pengar på det så att allt är tipp topp liksom.

Så nu blir det tillbaka till tv tittandet och lyssna på min grymma subwoofer.

DELA DET HÄR INLÄGGET